play

SCHINDLEROV LIFT

Opis: Nakon što je u Kamernom teatru 55 ostvario veliki uspjeh sa predstavom "Sjećaš li se Doli Bel", srbijanski reditelj Kokan Mladenović je u istoj pozorišnoj kući režirao i "Schindlerov lift". Riječ je o teatarskoj adaptaciji istoimene knjige koju je napisao prijedorski pisac Darko Cvijetić. Pogledajte ovu predstavu u full HD rezoluciji eksluzivno na platformi StageOnDemand.
Producent: MIRZA MUZUROVIĆ
Režija: KOKAN MLADENOVIĆ
Scenario: DARKO CVIJETIĆ
Uloge: Tatjana Šojić, Gordana Boban, Aleksandar Seksan, Admir Glamočak, Muhamed Hadžović, Maja Izetbegović, Sabit Sejdinović, Senad Alihodžić, Davor Golubović, Dina Mušanović, Sin Kurt, Isa Seksan, Dino Hamidović, Lana Zeničanin i Tijana Zeherović.
Mjesto i datum: SARAJEVO,05.04.2021
Organizator: KAMERNI TEATAR 55
Žanr: Drama
Trajanje: 130min
Rezolucija: FULL HD
Slika: 16:9
Godina izdanja: 2021
O predstavi: Predstava “Schindlerov lift”, urađena po istoimenom romanu Darka Cvijetića, a u režiji Kokana Mladenovića, smjelo, hrabro i osjetljivo progovara o temi koja zaslužuje da bude i mora biti ispričana. U svom romanu „Schindlerov lift“, Cvijetić opisuje život u jednom soliteru „Crveni 101“, od prije, te tokom rata. Početkom rata soliter i njegova okolica postaju prizorište iz akcijskih filmova, a onda stratište i na koncu groblje. Predstava i roman govore o ratnim dešavanjima u Prijedoru.