play

SJEĆAŠ LI SE DOLI BEL

Opis: Dvanaest sjajnih glumaca donijelo je magiju na scenu Kamernog teatra 55 i pod rediteljskom palicom Kokana Mladenovića poetski prikazalo realnu i humorističnu stranu Sarajeva šezdesetih godina. Da su to uradili maestralno potvrđuju aplauzi koji su poslije gotovo svake scene prolamali dvoranom, smijeh koji ste u jednom trenutku mogli čuti, a koji bi već u drugom trenutku zamijenili teški, duboki uzdasi. Pogledajte ovu kultnu predstavu u full HD rezoluciji eksluzivno na platformi StageOnDemand.
Producent: MIRZA MUZUROVIĆ
Režija: KOKAN MLADENOVIĆ
Scenario: ABDULAH SIDRAN
Uloge: Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Davor Golubović, Elma Juković, Muhamed Hadžović, Admir Glamočak, Sabit Sejdinović, Amar Selimović, Saša Krmpotić, Sin Kurt.
Mjesto i datum: SARAJEVO,15.06.2021
Organizator: KAMERNI TEATAR 55
Žanr: KomedijaDrama
Trajanje: 130min
Rezolucija: FULL HD
Slika: 16:9
Godina izdanja: 2021
O predstavi: Kroz prizmu sjećanja glavnog lika Dine, u ovoj kultnoj predstavi, publici je predstavljena dirljiva ljubavna priča o prvoj ljubavi i o životu jedne sarajevske porodice u vremenu koje je obećavalo mnogo, a koje je na kraju pojelo samo sebe. "Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem" i "Hoće li u ovom gradu ikada zasjati sunce kako treba" samo su neke od brojnih kultnih replika koje su mnogima poznate iz filmske adaptacije Sidranovog teksta, a koje su publiku Kamernog teatra 55 vratile u Sarajevo šezdesetih godina prošlog stoljeća. Tekst Abdulaha Sidrana "Sjećaš li se Doli Bel" 1981. godine ekranizirao je Emir Kusturica, ali Mladenovićeva režija predstavlja adaptaciju romana pa se ova predstava značajno razlikuje od kultnog filma.