play

AUDICIJA - PREMIJERA U NOVOM SADU

Opis: Po prvi put u HD rezoluciji, u izvedbi originalne glumačke postave, premijera kultne predstave AUDICIJA, odigrane 10. novembra 2017. godine u Novom Sadu, u dvorani Spens.
Producent: ADNAN MUNDŽIĆ
Režija: AUDICIJA
Scenario: AUDICIJA
Uloge: ADMIR GLAMOČAK kao Simonida Puhalo i Mustafa Sudžuka SENAD BAŠIĆ kao Kj(r)aljević Maj(r)ko JASMIN GELJO kao Mima Šiš i Domančić Mirko Roki SAŠA PETROVIĆ kao Mensur Geljo – Čaki ŽELJKO NINČIĆ kao Davor Stevanović EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ kao Bogoljub Šaulić MLADEN NELEVIĆ kao Profesor
Mjesto i datum: NOVI SAD,10.11.2017
Organizator: STAGE PRODUCTION D.O.O.
Žanr: Komedija
Trajanje: 75min
Rezolucija: HD
Slika: 16:9
Godina izdanja: 2021
O predstavi: Audicija je kultna predstava nastala u decembru 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, prvi put izvedena na Otvorenoj sceni OBALA, gdje je poslije izvedena 150 puta. Nakon što je osvojila mjesto u srcima Sarajlija, tadašnji studenti Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Mladen Nelević i Željko Ninčić, 1986 godine, potpisuju svoj prvi profesionalni ugovor sa menadžerom Rakom Đokićem koji organizuje veliku Jugoslovensku turneju. Svoju predstavu izvode više stotina puta, a ostaje zabilježeno da u Beogradu, u Sava Centru, redovi za kupovinu karata bivaju dugi nekoliko stotina metara. Predstava ”Audicija” i danas drži mnoge rekorde po posječenosti, pa tako je u Lisinskom za 11 dana rasprodala 33 predstave što do dan danas nikom nije uspjelo. U sklopu Jugoslovenske turneje ova predstava je igrala 50 puta u Beogradskom Domu Sindakata gdje se svaki put tražila karta više. Samo u Beogradu su prodali preko 120.000 karata, preko 70.000 u Zagrebu, dok u Sarajevu se i ne može procijeniti koliko je njih pogledalo ovu predstavu. ”Audicija” je jedini scenski projekat koji je doživio ex-Yu turneju. Predstavu je odgledalo preko 2,5 miliona ljudi. 33 godine poslije nastanka predstave, na inicijativu producenta Adnana Mundžića, originalna glumačka postava ”Audicije” se ponovo okupila, te u organizaciji ”Stage Production” održala veliku svjetsku turneju. U sklopu te turneje, snimljene su četiri premijerne izvedbe, i to u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu.