ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Šta je Stage on demand?

Stage On Demand je VOD (video on demand) platforma koja Vam omogućava gledanje pojedinačnih naslova domaćih pozorišnih predstava, filmova, kratkih igranih filmova, dječijih predstava, te koncerta najpopularnijih regionalnih izvođača.

U kojim državama je dostupan Stage on demand?

Sardžaj platforme Stage on demand je dostupan u cijelom svijetu. Možete ga gledati bilo gdje u svijetu, na bilo kom uređaju. Sve što vam je potreno je stabilna internet veza.

Koji su sistemski preduslovi potrebni za gledanje?

Sadržaj Stage on demand platforme je dostupan na računarima sa OS Windows 7 i novijim, te Mac računarima koji se temelje na M1 ili Intel procesorima i OS X-u 10.12 i novijim. Također je dostupan za gledanje na Android tabletima i telefonima pomoću Chrome preglednika, pametnim televizorima sa Chromecastom, te na iPhone i iPad uređajima preko preglednika Safari. Minimalna brzina interneta: širokopojasna ili optička internet veza brzine najmanje 2 Mbps.

Tehnički uslovi za Windows računare:
OS Windows 7 i noviji
Preglednik: Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer ili Opera. Preporučujemo upotrebu najnovije verzije vašeg preglednika.

Tehnički uslovi za Mac računare:
OS X-u 10.12 i novijim
Preglednik: Google Chrome, Firefox, Safari or Opera. Preporučujemo upotrebu najnovije verzije vašeg preglednika.

Tehnički uslovi za iPhone/iPad:
Sadržaj možete gledati pomoću Safarija, a za to je potreban iOS 11.2 ili noviji. Preporučujemo upotrebu najnovije verzije vašeg preglednika.

Tehnički uslovi za Android uređaje:
Sadržaj možete gledati pomoću Chromea, a za to je potreban Android 6.0 ili noviji. Preporučujemo upotrebu najnovije verzije vašeg preglednika.

Tehnički uslovi za telefone:
Sadržaj možete gledati pomoću Chromea preglednika.
Preporučujemo upotrebu najnovije verzije vašeg preglednika.

Tehnički uslovi za pametne televizore:
Sadržaj možete gledati pomoću Chromecastom.

Minimalna brzina interneta: širokopojasna ili optička internetska veza brzine najmanje 2 Mbps.

Mogu li koristiti Chromecast?

Da, Chromecast možete koristiti pomoću Chrome web preglednika na PC i Mac računarima, te na Android uređajima kao najjednostavniji način gledanja na televizoru. Ukoliko je Chromecast uređaj vidljiv na vašoj kućnoj mreži, u donjem desnom uglu playera će se pojaviti tipka za spajanje. Chromecast se broji kao jedan od prijavljenih uređaja na vašem računu.

Ne mogu pokrenuti iznajmljeni sadržaj, što se događa?

1. Provjerite prethodno navedene minimalne tehničke uslove na svom uređaju.
2. Preporučujemo da ažurirate preglednik na najnoviju verziju.
3. Podesite kvalitetu streaminga pritiskom na točkić u donjem desnom uglu prozora za prikaz videozapisa, te odaberite opciju auto.
4. Koristimo prilagodljive streaming brzine, što znači da će se kvaliteta sadržaja automatski prilagoditi ovisno o vašoj brzini interneta. Za streaming visoke rezolucije (HD ili Full HD) preporučujemo VDSL, kablovske ili fiber veze, jer ne možemo garantovati dosljedno HD streaming na ADSL-u.

Zašto reprodukcija videozapisa zastaje ili se ne reproducira “glatko”?

Ako brzina Vaše internetske veze nije dovoljna ili vaša internetska veza nije stabilna, može doći do zastoja tokom reprodukcije. Rasteretite internetsku mrežu; ugasite programe/aplikacije koje koriste internet na uređaju s kojeg gledate sadržaj, te eliminirajte korištenje interneta na uređajima koji su spojeni na istu internetsku mrežu na koju je spojen uređaj s kojeg gledate sadržaj.

Pokušajte smanjiti kvalitetu reprodukcije pritiskom na točkić u donjem desnom uglu prozora za prikaz videozapisa. Za streaming visoke rezolucije (HD) preporučujemo 7 Mbps ili više.

Prebacite se na automatski način prikaza sadržaja pritiskom na točkić u donjem desnom uglu prozora za prikaz videozapisa, te odaberite opciju ”auto” čime će se kvaliteta reprodukcije prilagođavati brzini vašeg interneta.

Koja je najveća kvaliteta videozapisa?

Kompletan sadržaj koji je u ponudi se prikazuju u najvećoj dostupnoj kvaliteti za svaki pojedini naslov. Stage on demand podržava prikazivanje sadržaja u FullHD rezoluciji (1080p). Za nesmetano prikazivanje sadržaja u FullHD rezoluciji potrebna je stabilna internetska veza minimalne brzine 8 Mbps.

Kako mogu provjeriti brzinu svoje internet veze?

Brzinu svoje internet veze možete provjeriti na www.speedtest.net

Kojim karticama se može platiti?

Podržavamo Mastercard®, Maestro®, Visa, Diners, Discover i American Express. Koristimo najveće standarde sigurnosti prilikom plaćanja karticama. eCommerce usluga se implementira korištenjem najvišeg sigurnosnog standarda koji se zahtjeva u kartičnom poslovanju (PCI DSS standard), 3D Secure verifikacije i EV Validacije. Ovaj servis je omogućen od strane UniCredit Banke i Monri koji važi za jedan od najboljih Payment Gateway u regiji.

Što će se dogoditi ako zaboravim šifru (Password)?

Kliknite na ”Prijava” koja se nalazi na vrhu stranice u desnom uglu. Kad vam se otvori prozor, kliknite “Zaboravili ste šifru?” Zatim, unesite e-mail adresu koju ste koristili pri kreiranju računa i pritisnite dugme “Resetiraj”. Na upisanu e-mail adresu dobit ćete privremenu šifru s kojom ćete biti u mogućnosti prijavite se na vaš račun. Preporučujemo da, kad se prijavite sa privremenom šifrom, istu promijenite.

Gdje mogu pogledati uslove korištenja i izjavu o privatnosti?

Za uslove korištenja klinkite na link ”uslovi korištenja”.
Za izjavu o privatnosti kliknite na link ”zaštita privatnosti”.

Nismo odgovorili na Vaše pitanje?

Pišite nam na info@stageondemand.ba
Za tehničku podršku kliknite na link ”tehnička podrška”
Za drugu pomoć kliknite na link ”pomoć”